a.9 – Stiati ca…

cea mai aromata este cactusul american? Mirosul sau se simte la o distanta de 1 km.

In Statele Unite, in unele state, o fata la varsta adolescentei trebuie sa aiba permisiunea in scris a parintilor pentru a-si perfora urechile in vederea purtarii cerceilor, dar aceleiasi fete i se dau gratuit anticonceptionale si este scutita de la scoala pentru a face avort fara ca parintii sa fie instiintati despre aceasta?

 Ai nevoie de 17 muschi pentru a zambi si de 43 pentru a te incrunta?

 Johann Gutenburg a inventat tiparul in 1450 si prima carte tiparita a fost Biblia in limba latina?

 Cea mai mare Biblie din lume a fost realizata de un tamplar din Los Angeles, care a lucrat timp de doi ani la realizarea unei Biblii din lemn. Paginile sunt relizate din fasii subtiri de lemn cu inaltimea de 1 m. In total sunt 8048 pagini cu greutatea de 547 kg si grosimea de 2,5 m?

 Cea mai mica Biblie tiparita are urmatoarele dimensiuni: 4,5 cm lungime, 3,2 cm latime si 2 cm grosime. A fost tiparita in Anglia, are 878 pagini, 20 g si poate fi citita cu lupa?

 Biblia ne-a spus care este forma pamantului, inainte de a ne-o dovedi Columb? Isaia, unul dintre profetii Vechiului Testament, vorbind despre Dumnezeu in cartea sa, la capitolul 40, versetul 22, zice: „El sade deasupra cercului pamantului”.

 Biblia este cea mai citita carte din istoria lumii?